Kipferl cu vanilie

de Dnelutza in Dulciuri, 22 Feb 2010 | 8766 vizualizari

 

Acesti biscuiti/fursecuri se prepara pentru Craciun si sint nelipsiti de pe mesele locuitorilor Vienei, iar in cofetarii sint serviti alaturi de un ceai cald sau o ciocolata calda.

 

INGREDIENTE

  •  150 g unt
  • 250 g faina
  • 100 g migdale
  • 1 ou
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 100 zahar
  • 70 g zahar pudra pentru decorat
  • ciocolata amaruie (optional)
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kipferl cu vanilie:

Mai intii de toate, punem migdalele in apa clocotita, pentru a le putea curata mai usor (sau le cumparam gata "dezpielitate"), apoi le macinam. Intr-un castron destul de incapator, cernem faina, adaugam migdalele macinate, zaharul, zaharul vanilat, oul, untul taiat bucatele, amestecam bine toate ingredientele cu mina (cu mixerul vor zbura ingredientele prin bucatarie) pina vom obtine un destul de tarisor. Strivim aluatul dindu-i forma de piine, il punem intr-o folie (eu l-am strivit intr-o punga de nylon), si-l dam la frigider pentru cel putin doua ore. 

Dupa cele doua ore de stat la rece, scoatem aluatul din frigider, il taiem in bucatele (circa 22 g una) si facem snururi dindu-le forma de potcoava de cal. Asezam potcoavele in tava de aragaz in care am pus hirtie de copt, iar cit timp se incalzeste aragazul la 170 de grade, lasam potcoavele la rece, asa nu riscam sa se turteasca si isi vor pastra forma de potcoava, dupa care le bagam in cuptorul preincalzit, pentru 15-17 minute. 

Scoatem tava din cuptor, bagam a doua tava, iar cind sint reci, inmuiem capetele in ciocolata topita la MO, le lasam pe un grilaj sa se usuce bine ciocolata, apoi le pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kipferl cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort delicios cu banane si ciocolata